NL FR EN

+ 32 (0)2 267.21.70 office@mdwlaw.be

Incasso

Werkwijze

1. Audit van Uw algemene voorwaarden en uitwerken van uw interne debiteurenopvolging

Alvorens effectief specifieke incassodossiers te behandelen analyseren wij Uw algemene voorwaarden en overeenkomsten en passen die, in samenspraak met U, waar nodig aan conform de geldende wetgeving en rechtspraak.

Er wordt tevens een stappenplan op maat uitgewerkt voor de interne debiteurenopvolging.

2. Minnelijke fase

Al naar gelang het aantal dossiers kunnen wij U op maat gemaakte software aanbieden voor het aanleveren en opvolgen van dossiers.

Van zodra U een dossier aan ons kantoor uitbesteedt, wordt U verlost van alle administratieve rompslomp en volgen wij het dossier verder op. Wij zenden een ingebrekestelling naar de betreffende debiteur en volgen eventueel overeengekomen afbetalingsplannen op. Eventuele betwistingen worden op dat ogenblik geanalyseerd en besproken met de cliënt.

Sommige cliënten verzoeken ons uitdrukkelijk om de minnelijke fase over te slaan en onmiddellijk tot dagvaarding over te gaan om alzo nog sneller op de bal te spelen. Middels een onmiddellijke dagvaarding kan een debiteur alvast niet meer ontsnappen aan de betaling van de conventioneel bepaalde verwijlsintresten en het schadebeding.

3. Gerechtelijke fase

Ingeval het minnelijk traject niet of slechts gedeeltelijk succesvol verloopt of indien de debiteur niet of niet meer verder afbetaalt tijdens de minnelijke fase, wordt er, na samenspraak met U, overgegaan tot dagvaarding. Alvorens de dagvaarding effectief wordt betekend zal de gerechtsdeurwaarder in de mate van het mogelijke de solvabiliteit controleren van de debiteur. Het heeft uiteraard geen zin om een quasi insolvabele debiteur te dagvaarden en U op nodeloze kosten te jagen. Wij werken hiervoor samen met het grootste gerechtsdeurwaarderskantoor van België.

Na het bekomen van een vonnis volgen wij de uitvoering van dit vonnis bij de gerechtsdeurwaarder voor U op.

In geval van faling of een gerechtelijke reorganisatie van Uw debiteur kunnen we de nodige aangifte doen en dit verder opvolgen.

Contacteer Dewispelaere advocaten voor een vrijblijvende offerte

 

Adres Brussel

Oude Mechelsestraat 165
1853 Strombeek-Bever
(Brussel) België

Adres Gent

Rijvisschestraat 124
9052 Gent

BTW: BE 0535.707.739

 

Derdenrekening

KBC derden:
BE14 7341 7900 1583

BIC: KREDBEBB

Telefoon/Fax Brussel

Tel.: +32 (0)2 267 21 70
Fax: +32 (0)2.267.30.91

Telefoon Gent

Tel.: +32 (0)9 248 13 85

 

Mail

office@mdwlaw.be

Copyright 2016 Dewispelaere Advocaten - Algemene voorwaarden clienteel - sitemap - Contact - Webdesign by ozalith.be